hejdå 2009.






A happiness buffet.


 








We can change the world.

 

Jag hade en trevlig Olliskväll igår. Tackar och bockar.

 


Hejdå Sarah.


Idag lämnade Sarah oss för sina härliga London äventyr. Det blir nog första nyåret jag firar utan henne på väldigt länge.





Whatever you want to do, do it now.


Bara för att det är onsdag och jag sov till 13.30. win.


cosmic 2009

Olivers inn, make me spin.


weheartit


Ikväll skall jag till Ollis. Eftersom ingen verkar vilja va där lite längre så tar jag själv bil. Vasalivet är tråkigt och ensamt. Vill bara tillbaka till Åbo nu.

Pain is what forces us to grow.

 


Goodnight and go.


 


Hurra för Albin som idag blir 14 år.

 

 


Jag längtar bort.




Är det söndag idag?


Inatt har jag sovt kanske 10 timmar. Det skönaste på länge. Jag orkar faktist int alls skriva allt om hur min jul har varit, vad jag fått till julklapp osv. Min favorit som jag fick var i alla fall en nåldyna i guld och blått som man kan ha runt handleden när man syr. Precis vad jag önskat! Jag längtar faktist till skolan, vi ska få börja med keramik, sömnad och teckning efter levande modell. yippiyei. hmpf. Snart tror jag min blogg blir en bilderblogg. Gillar inte alls att skriva onödiga saker om mig och mitt liv mera. fniss.


weheartit


Christmas in your eyes.

 

Tagna av Anna

Christmas time, be happy.

 

 


Fröken svår vill somna bort och ta sig loss .


Det sjungs en sång inatt om ljus i vintertid
Hysterisk julefrid
rår med kalla ögon över taken
Fröken svår vill somna bort och ta sig loss
Men tusen tomtebloss
håller Fröken Svår lika vaken
som den glada tomten vid adventsljusstaken
God jul fru Hjärter Dam och Fröken Svår
och gott nytt år till all er sorg och era sår
Begåvade små barn i stadens kör
Dom sjunger tindrande servilt så alla hör
Dom sjunger sånger om ett ljus i vintertid,
medan mammon i sin svid
drillar dig besatt tills du står naken.




Alfapet.

Ikväll blir det Alfapet hos Sophia med betapet gänget. Sen blir det kanske en traditionell Ollis tisdag. Vi får se vad kvällen blir till. Sophia hade lagt in en söt "mina vänner" bild som jag också fyllde i. Klicka på den om ni har intresse att läsa. Det är nog inte alls så intressant men:)



Vi ses vid Ollis!

hemma.

 

Jag är hemma från helsingfors. Det var väl ett helt okej läkarbesök. Blev inte något klokare och fick bara bekräftat att för mig är det bara att bita ihop och acceptera att jag har ont och krycka. Och att det kommer att ta tid. När man har en 30 cm pinne i benet och fyra 7cms spikar genom benet så skulle det ju vara omänskligt att inte ha ont.

Nästa sommar kommer dom antagligen operera bort spiken så då blir det min tredje sommar i rad som jag ligger på operationsbordet.

Som tur har jag ganska mycket program nu som håller tankarna borta från elände.Imorgon blir det pizza med fammo,faffa och kusinerna och senare Alfapet med mina Betapet kompisar Sophia, Matts och JohanB. Kvällen leder högst antagligen till en ollistisdag som jag inte fått upplvea på VÄLDIGT länge.

 


HelsingforsHilton.


Vi är änglar med blickarna högt i det blå
Vi är dom som förlorar men jublar ändå
Vi är dom som kan skratta åt allt med varann
vi är dom som kan gråta när ingen ser på


vasalördag.

 

 


Svampen.


 

Idag blir det stadsrunda med lilla syster. Mitt problem är att det är nästan -20 ute så man brode ha mössa. Jag har aldrig passat i mössa och det här är verkligen inte praktiskt just nu eftersom 80 % av ens värme försvinner genom huvudet. En mössa måste jag alltså ha på mig. Så ser ni en svampliknande figur på stan så är det bara att hälsa, det är nog jag fastän man inte skulle kunna tro det.

Hej mitt vinterland.

Titta så fint vi har det på gården.

 


En liten tår.

För en stund sen fick jag en lapp på posten där det stod att ett stort paket väntade på mig. Jag blev mega glad, det var asos paketet med min julskor,julstrumpbyxor och julklänning. Det var meningen att det skulle skickas till Vasa men eftersändningen gjorde att det kom hit. Vilken tur tänkte jag, att jag valde 18 tåget istället för tidigare tåg och att paketet hann komma idag och inte senare. Glatt traska jag iväg den långa, kalla vägen till posten med tanken om hur tur jag hade haft, i huvudet hela vägen. När jag väl kommer dit helt genomfrusen ger jag lappen åt posttanten som tittar noggrannt och sen säger sorgset att paketet kommer först efter klockan fem. Jag blev jätte ledsen! Allt mitt fina lämnar i Åbo över jullovet, och HON var till och med jätte ledsen, när jag berättade situationen. Men den snälla tanten sa att jag skulle komma 5 och se igen ifall paketet kommit. Så det tänker jag göra. Jag drar med allt pick och pack ( otroligt mycket tungt) till posten ( som är rakt åt motsatta hållet från tågstationen) och sen får jag hoppas på det bästa och chansa på att jag hinner med tåget. Hellre får jag allt mitt fina än hinner med tåget. tihi.


It makes my heart go.

Alla portfolior är inlämnade och tenten är skriven. Och med mina optimistiska uträckningar blir jag godkänd! NU är det jullov, så se upp Vasa! Ikväll kommer jag! Solen skiner och det är svinkallt. Nu packa och städa, sen bär det av. Fastän man varit utan sömn hela natten är humöret på topp! Har inte besökt Vasa på kanske 6 veckor nu. Huhu vad kul det ska bli! Adjöss Åbo!




Nej nu får det räcka.


Mitt pyttelilla huvve vill int ta in nå mera designhistoria för ikväll. Jag tar tenten på talang och lyckas inte det så blir det omtent. Inget fel med det heller. Alla portfolion är i alla fall klara så jag har ett HELT ledigt jullov. Win.


Jag är rädd för mörkret.

Hörde just en människa springa runt i trapphuset och stanna utanför varje dörr. Klockan är 01.40. Det lät jätte skumt tyckte jag, så jag gick till dörren med telefonen i min darrande hand, redo att ringa polisen. Så tittar jag ut genom titthålet helt på allvar livrädd för vad jag skulle få se. Och så är det postiljonen. Gonatt alltså.


Mitt paraply.


Mitt godispappers paraply för mitt konstdiplom kom på tal i skolan för några dagar sedan. Jag har inte sett det på  flera år så jag kollade på Övis hemsidor och TITTA vad jag hittade. Mitt paraply! Det som jag kämpade med så länge! 250 godispapper ihopsydda. Geisha och Fazersblå. Lite sött är det nog.


Be with someone that knows what they have when they have you.

 



Jag vaknade av att solen sken in i mitt rum och bildade ett stor hjärta på min ena vägg. (hjärtat i fönstret). Jag har sovt nästan 12 timmar och får vara ledig hela dagen. Ledig betyder ju då inte ledig, utan det blir nog skoljobb och tentläsning hela dagen. Men skönt i alla fall. Nu avnjuter jag en kopp kaffe och två knäckebröd och sen ska jag ta itu med designhistorian. Snön ligger vitt på marken här och träden utanför har tillome fått en vit snörand på alla kvistar. Mysigt. Om 2 dagar sitter jag på tåget på vägen till vasa. I början av hösten fanns det inget bättre än vasa. Nu trivs jag faktist riktigt bra här i Åbo och det känns som att det här stället har gett mig ett sprillans nytt liv och Vasa kommer bara röra upp allt gammalt igen. I mitt nya liv har jag hittat mig själv, och hittat människor som är som mig, och förstår mig. Jag trivs så bra i min klass. Där finns allt. Jag har lärt mig så otroligt mycket de senaste månaderna att det är helt överväldigande. Jag har äntligen lärt mig lyssna till mig själv och gå min egen väg. Blivit mycket mer självständig. Men jag är jätte glad att jag får träffa kompisarna i vasa och jag skall försöka se till så att det blir ett skönt jullov.


Paljetter är det finaste jag vet.

Idag har jag slängt ihop årets julkort. Här kommer några av dem. Jag blir bara lite ledsen när paljetterna inte glänser lika mycket på bild, som i verkligheten.






Måndag.


Jag har varit vaken sen fyra pga alla åbos plogbilar som verkar ha haft plogbilsrally på parkeringen nedanför mig i 4 timmar. Idag är det -10 grader i Åbo så nu ska jag bege mig ut med stickasockor och dubbla tröja och hoppas på att näsan inte trillar av. Tänk att i lågstadiet kunde det vara minus -25 till-30. Då var man nog tuff.

 



Kära jultomten.

 


Nej, jag behöver ju inget av det här egentligen.

Diamonds on the inside.

 

 


Det slutade snöa.

Hur bor du: I en mysig trea tillsammans med Linn.
Brukar du komma i tid: Jag är väldigt punktlig när jag måste.
Hur lång är du: 165 cm.
Kan du laga mat: Nej, jag är riktig dålig på det. Men när jag vill kan jag (väldigt sällan).
Vad jobbar du med/pluggar du: Jag studerar formgivning i Åbo.
Vad har du på dig just nu: Rosa topp och världens skönaste pyjamasbyxor.
Har du någon fobi: Att bli lämnad ensam. Att prata i stor grupp. Att bli förödmjukad inför andra.
Hade du en bra kväll igår: Jo verkligen!
Vilket är ditt senaste inköp: mörkröda strumpbyxor.
Din favoritdryck på morgonen: Kaffe. Åh vad jag längtar att få komma hem där mamma kokar "sundom kaffe" varje morgon. Alltid lika gott.
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Skatteåterbäring.
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja
Vad hade du sönder senast: En av mina hjärt muggar :(
Vem snackade du med senast: Sarah B
Varm favoritdricka: Kaffe
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Mineralvatten.
Alkoholhaltig favoritdricka: Kelkka
När gjorde du senast något riktigt dumt: i förrgår.
Saknar du någon just nu: Ja! Min familj, Sarah och Josefine.
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Vara irriterande.
Någon jag stör mig på: Några nog
Senaste person du kramade: Sarah B
Senaste person du ringde: Anna gulle
Senaste person som ringde dig: Sarah B
Vad drack du senast: Kaffe
Vill du ha barn: Massor
Längtar du till din nästa födelsedag: nej, jag trivs som 20åring.
Har rakat dina ben någon gång: jop
Är du sugen på något nu: näe är ganska nöjd med allt.
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: 3-4
Använder du hudkräm: inte ofta.
Attraheras du av män med skägg: Kan vara.
Micro-pop eller poppa själv: Poppa själv!
Brukar du baka: Sällan
Är du nöjd med ditt liv som det är nu:
Jo
Vilken låt lyssnade du senast på: Falling slowly
Har någon annan sovit i din säng inatt: Nej
Vad tycker du är äckligt: När någon rapar
Har du pengar på mobilen: Jo

Titta det snöar!

Snön har hittat till Åbo.
Idag Skanssi med Linda och Sarah.

What a wonderful world.

 

Bästa sällskapet man kan ha en fredagkväll. Sarah och Linda ♥

Nu Börsen.


Sanningen.



Pack up the moon and dismantle the sun.

 


Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.
Put crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.
The stars are not wanted now: put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood.
For nothing now can ever come to any good.


Please let me get some sleep, I need it.

 


julshake.


klicka här.
klicka här också.

Lättroad minsann.



Juloutfit.


Idag har jag inhandlat dessa fina grejer från Storbritannien. Jag ska ha dem på allt julfirande i år. Skorna är ju som gjorda för mig, strumpbyxorna är så söta med små hjärtan och klänningen är härligt julröd med en stor rosett, perfekt till mig. Är väldigt nöjd.

 

 


Jag älskar min skola.


Det här och mycket till har jag sysslat med under hösten.
Mera och mindre färdiga arbeten.




1. Portfolio
2. Färglära
3. Akvarell, framställningsteknik
4. Akvarell, framställningsteknik
5. Pastell, framställningsteknik
6.Akvarell, inredning
7. Pastell+ Akvarell, framställningsteknik
8. Kökshanddukar, tygtryck

I find it kind of funny, I find it kind of sad.

 


Min egna önskelista.


1. Tights av alla färger och mönster.



2. Kaffe termos mugg.



3. Fina påslakan & lakan.




4. Mariskooli.


Jag har mörkblå, grå, mörkgrön, ljusgrön, lila.

5. Muminmuggar.


Jag har tolv stycken så fråga isåfall.

6. Penslar och en färgblandar palett.




7. Fint syskrin. Skulle verkligen behövas nu.






Mitt signaturplagg är strumpbyxor.


1. De 3 senaste köpen jag gjort är
3 st portfolion 2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är Citymarket 3. Det senaste jag googlade var ache.tumblr 4. Mitt absolut sämsta köp någonsin mögliga sparris 5. I min väska har jag just nu Gausche färger, akvarellfärger, pastellkritor, passare, linjal, färgpennor, tusch, A3 papper, limstift, pennvässare, läppomada, suddis, alla inrednings, färglära och framställningsteknik papper.6. Min favoritgata i världen är Norrbysvängen. 7. Mitt signaturplagg är strumpbyxor. 8. Det absolut finaste/dyraste i min garderob är dyraste är haglöfs jackan. finaste är nästan alla mina 30 klänningar. 9. Jag är beroende av andra människor, att se på inspirationsbilder, att få göra fina saker. 10. Min klädstil kan beskrivas med dessa tre ord jag är flicka 11. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja urban outfitters, Dublin. 12. Jag har aldrig köpt något från Ed Hardy 13. Jag fyndar bäst här som där, nu som då. 14. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja Ias 15. Mitt nästa stora inköp ska bli Julklappar 16. Jag är som snyggast när jag är glad 17. Om jag vill ha smakråd så frågar jag Mamma, Tilde och vänner  18. Mitt hår är Mörkt och halvlångt 19. Mitt drömjobb är något konstnärligt 20. I framtiden är min familj alltid nr 1 för mig.


Bilderblogg.

Lookbook.


Jag längtar till den 19 december, den 22 december, den 24 december, den 25 december och nyår.

 




Dagen har jag spenderat på Ikea med Linda. Där blev det några inköp, b.la. dessa. Kvällen består av Robinson, MustaPekka ost, portfolion och täcket. Jag är så trött. Jag chansar på att det blir en kort kväll för min del, men hur skönt är det inte att komma till skolan på måndag helt utvilad efter en lugn helg. Igår kväll såg nämligen också ut som ikväll, bara att då hade jag msn och betapet sällskap hela kvällen/natten av Sophia, Matts och Johan. Jag längtar till den 19 december, den 22 december, den 24 december, den 25 december och nyår. Jag vilar för att spara krafter tills dess.

Fragile, do not crush.

 

 


Idag har snön hittat till Åbo.

Men jag vill ha mer. Mycket mer.


Kära jultomten.



Urban Outfitters.


Pepparkaksbak på Klostergatan.

 

Jag och Linn har bakat pepparkakor. Den första kanske jag sparar och ger till någon speciell, den sista är ful och utstött och resten är så goda att man dör. natt natt.

 


Saknar er mest.

 


Håkan Hellström är min bäste vän.

Mina händer blöder och tar ont så jag kan inte skriva mera.

 

 


Första december.

Och i år skall jag se ett avsnitt per dag.


RSS 2.0