Påsk och praktik.



Min påskhelg har bestått av ett Vasa, en ny dator, en massa choklad, en brödfabrik, en inflyttningsfest, en födelsedag, två tårtor, enormt fint väder, en bussresa och många fina människor. Nu när mina Åbo vänner förflyttat sig från Åbo för att göra praktik skall jag försöka uppdatera min blogg lite mera regelbundet. Och, eftersom en splitter ny dator ligger i min famn skall det väl inte vara å svårt.
Ikväll skall jag å Linn få se Les Misérables som en del av vår praktik. 3 timmar reparationssömnad på morgonen och 4 timmar musikal på kvällen. Kan man ha en skönare praktik?Jag har hittat världens sötaste häfte och Sarah har fixat världens finaste tulpaner till vår lägenhet. Men fråga henne inte varifrån hon hämtat dem, för jag vill inte att hon hamnar i fängelse.


So close to giving in.



Idag kom några damer på besök för att kolla på min klänning som jag håller på att tillverka. Damerna jobbar för Turku Design festival och idag bestämdes det att min plus 2-3 andra från klassens klänningar kommer att visas där. 14 Maj kommer det här att hända och nästa vecka ska klänningen plus acessoarer vara klara. Det här känns stort för mig och pressen är större än någonsin. Jag har aldrig förut visat något inför en sån stor publik och med tanke på att Åbo är kulturhuvudstad och festivalen ordnas i och med detta, dör jag lite av ångest. Allt måste vara perfekt. Klänningen är katastrofalt ofärdig. Den består av 300 delar och ALLA skall sys för hand. Och, allt skall göras med kärlek. Någon som vill hoppa i ån med mig? Skämt.

 

 


Spendera.


Dagen har spenderats på hullut päivät och tyvärr var vi inte de enda som bestämde oss för att spendera dagen där. Efter att ha rört vid en rosa moccamaster ca 37 gånger och bestämt mig för att inte spendera 129 euro på denna, hittade jag en stor tavla av Lena andersson från den tecknade filmen "Linnea i målarens trädgård". Den är jätte fin. Lena Anderssons illustrationer är några av mina favoriter. Speciellt böckerna om Maja.

Kvällen har vi spenderat med att äta kladdkaka i soffan, se på Crazy frog bros (kolla!) och diskutera Justin Bieber. Justin Bieber är en badboy eftersom han äter pizza före sina keikkor fast han inte egentligen får. En badboy enligt honom alltså.

Natten skall spenderas med att se skräckfilm och disneyfilm och nu har jag skrivit ordet spendera 6 gånger.





lillon.



Inatt har jag sovt 10 timmar utan en enda vakning. Det behövdes verkligen efter jobbhelgen. I helg skall jag sköta min lillasyster och Erika och på söndag kanske mina föräldrar också vågar sig till Åbo. Efter att ha jobbat några helger i rad skall det bli skönt med lite familj på besök. Jätteskönt.

 

 


Till min far, min mor och min bror.



Efter våra heta diskussioner i Australien om skillnaden mellan ironi och sarkasm har jag nu efter några månaders googlande hittat en perfekt förklaring på att jag och Robin kanske hade rätt:

Här är exempel:

Ironi och sarkasm är två helt skilda saker.
Att vara sarkastisk betyder att man säger något som är tvärtemot det man menar. Ironi är en lustig/osannolik händelse som inträffar.

Exempel på sarkasm:
"Ja, den tröjan var ju verkligen jättefin. Inte."

Exempel på ironi kan vara att man väljer att ta cykeln till jobbet för att förbättra sin hälsa, men att man då istället sträcker lårmuskeln och får gå med kryckor i 2 veckor.


Det ÄR alltså ändå kanske fel när folk hela tiden säger att de är ironiska när de säger något som egentligen skall vara motsatsen.

Wikipedia säger annat men jag vill inte tro på wikipedia den här gången.

På engelska märker man skillnaden tydligt. Alanis Morisettes låt Ironic, innehåller massor exempel på ironiska händelser och aldrig att man skulle säga I was being ironic om man säger något där man menar motsatsen. Då heter det nog I was being sarcastic.

Läs hela det här forumet

Är det någon som vet sanningen i det här! Jag tycker att alla använder ordet ironi för allting nuförtiden!? Jag ser rött varje gång någon säger ordet ironi , för jag har i flera år envisats med att ironi och sarkasm har två helt olika betydelser.

Jag är lite envis.



Lilla My.





Vår/sommar 2011 muminmuggen får mig att le gigantiskt. Jag samlar inte på säsongsmuggarna, men den här är för fin för att inte få stå i min muminmugg hylla.



lalala.

 





RSS 2.0