Don´t worry about the world coming to an end today, it´s already tomorrow in Australia.



Om 23 dagar packar jag min stora resväska och flyger till Australien för 3 och en halv veckor. Jag behöver verkligen den resan nu. Finland är så mörkt. Ikväll blir nog första gången i mitt liv jag kommer att spendera lillajul helt för mig själv. Jag har lillajulsfester jag kan gå till men jag har varken lust eller pengar så jag tror jag står över i år. Jag skulle kunna tänka mig att fara på adventskonserten eftersom jag aldrig ens satt min fot innanför Åbo domkyrka, men den kostar 8 euro och jag vet ingen annan som skulle kunna sitta med mig vid de "vid dörren köpta biljett platserna" så det måste jag också skippa. Det får bli en kväll med p
opcorn och one tree hill på klostergatan.





They made a statue of us.

 

 

 


Glöggrundan.

 

 

Idag skall jag gå till den årliga glöggrundan. Det är superkallt ute och jag skulle kanske hellre ligga under duntäcket och kolla idol med en chokladplatta, MEN jag har använt min halare EN gång förut (fjolårets glöggrunda), och jag har idag sytt på mina ynka 3 märken så nu skall jag skärpa mig och använda den En gång till. Min halare är otroligt stor så jag funderar på att lägga brödrosten, strykjärnet, hårfönen och platttången under så att jag håller värmen, men det blir lite för jobbigt att koppla tusentals skarvsladdar från klostergatan till biskopsgatan. Nästa år kanske. Glad fredag, frys inte ihjäl!


Ps. Skötselråd: Har ni en halare som är gjord av polyamid, dvs vattenavstötande och vindskyddande material så stryk den för guds skull inte. Speciellt inte med högsta värme och strykjärnet direkt på halaren utan eftertanke.

 

 

 


Vem ska trösta Knyttet.

 

Sitter i skolan och jobbar på min Portfolio för min kollektion. Kollektionens tema är identitet och vi skall inspireras av gamla släkt fotografier och något som betyder mycket för oss. Det blev såklart "Vem ska trösta knyttet" boken för mig. Visst har jag vacker släkt. Win.

 



I get lost in the beauty of everything I see.



Sov gott bingolott.

 


Mainoksia, kiitos.



Jag läste idag på Linas blogg om hur hon funderade att lägga upp en "Mainoksia, kiitos" skylt på dörren. Vilken perfekt idé! Jag tycker om reklam, speciellt nu vid jultider så klart jag la upp en sån skylt på dörren. Minsann finare än grannens "Ingen reklam, tack" skylt. Plus att jag vill få reklamutdelaren att le.





en mjuk vän.


Jag behöver en sån att krama om kvällarna.
Jag vill ha!

 

 

 


familjefredag.

 

 



Nu ska jag snabbt dricka upp mitt kaffe och sen skynda iväg till skolan. Efter skolan blir det en stadsrunda och SEN anländer mina småsyskon till Åbo. Yabadabadoo. Imorgon skall jag jobba och på kvällen kommer även mina föräldrar hit, jag kommer alltså att ha fullt hus i helg. Äntligen!
Min röda favorit kaffekopp hamnar alltid på mina bilder. konstigt.


pepparkaksdag.

 

 



Årets första bakning. Sarah hade alltid deg i munnen och jag var väldigt koncentrerad.


Life isn't about waiting for the storm to pass, it's learning to dance in the rain.




För några veckor sedan deltog jag och Sarah i en utlottning av två Audin. Vi fyllde i flera lappar med alla våra familjemedlemmars namn, men förstås med våra egna telefonnummer. Konstigt nog har inte Audi gubbarna ringt ännu och sagt att vi får hämta våra bilar. Kanske imorgon.
Klockan är nu 16.50 och jag har just ätit min frukost/lunch/middag som bestod av en stor kaffekopp, 4 st kevyt knackkorvar och 2 st knäckebröd. Bara för att ni skall förstå hur fattig jag är. Just nu tvivlar jag på att mitt kontos innehåll ens är tvåsiffrigt. Men vet ni, man får en sån kick av att veta hur bra man klarar sig på lite pengar. Om jag ska vara riktigt ärlig är det lite skönt att vara helt utan pengar en tid. Jag har inte köpt en enda onödig grej på säkert en månad och jag känner inte ens något behov av att behöva något nytt. Mitt köpberoende är BORTA.
Pengar är inget att vara munter för, jag har ju allt jag vill ha i mitt liv redan. Win.

Fast pikulite mat skulle ju vara gott.





farsdag.


Jag kommer inte att träffa en enda pappa idag att säga grattis till eftersom jag jobbade igår och är därför fast i Åbo. Men grattis till alla pappor jag känner och speciellt grattis till min egen pappa!

 

 


nummer 4.

 

Det här är en av de mest värdefulla människor jag känner. Hon är den som vet absolut mest om mig och som alltid ställt upp för mig i alla situationer. I år är hon kandidat till Finlands Lucia och jag vill så jätte gärna se henne bli vald. Så snälla snälla ni, hör på hennes gudomliga röst och se in i hennes vackra ögon och förstå att hon är värd att rösta på. punkt.

 

Den här låten sjunger hon till sin pojkvän Niklas.

Rösta här.

 

 


Älskade Ronja.



 

När jag gifter mig skall en eller flera män sjunga denna när jag går fram till min käre. Finaste nånsin. punkt.

 

 


Snowday.





Senast jag var i Vasa fick jag en helt fantastiskt vacker sekretär ( bilden längst upp) av min mormor och morfar. På senaste tiden har jag också fått ett helt skilt sovrum, alltså ett rum med dörrar där jag kan sova. Och sen har jag också ett skilt rum för dans. Alltså ett rum med en stor golvyta i mitten. Win. Sarah tyckte i alla fall att det såg ut som ett dansgolv. Idag är det snöstrom i Åbo. Fast en snöstorm är väldigt svår att få på bild. Måste fråga Sarah om hon vill göra snöänglar med mig ikväll.




I'm addicted to wasting time.


Jag har gjort det igen. Svängt om mitt dygn. På nätterna ligger jag sömnlös, på morgnarna tar jag en stark kopp kaffe och rullar som en zombie nerför backen till skolan. Jag kommer hem på dagen och somnar 4-5 timmar tills kvällen. Sen fortsätter den onda cirkeln. Jag får ingenting gjort för jag är dödstrött precis hela tiden. Jag har tusen uppgifter jag borde ta itu med men kroppen säger nej. Men kärlek till mitt liv ändå för jag älskar det och alla som gör det till vad det är.






Vintage Vogue.


Hittade idag den mest underbara inspirationssidan jag nånsin sett.
myvintagevogue.



1. Christian Dior
2. Vet ej
3. Balmain
4. Evelyn Hofer
5. Hattie Carnegie
6. Nina Ricci



Do you know the muffinman?

 

 

Idag har jag lekt housewife och bakat muffins. Men jag har ju varken man eller barn så ja får väl tvinga stackars Sarah att äta muffins varje dag i nån vecka.


When nothing goes right, go left.

 

 

Hej jag heter Petronella och jag har just funnit en ny kärlek. Att motionera i vind och ösregn. Då känner jag mig levande. Kom just hem och ikväll blåste det så hårt att jag trodde hatten skulle flyga av flera gånger, tur hade jag ingen hatt. Och regnet piskade i ansiktet och gjorde så att mitt hår började rulla sig i små Ahtisaari virvlar. Ljuvligt. Hej hej.

 

 


RSS 2.0