saksamlare.



Jag och min mormor är väldigt lika. Vi är båda saksamlare. Jag älskar fina saker.


Nia by Nicholas Lawn in Sweet & Lowdown.






We Are the Sleepyheads.







Halv 9 hos mig.

 

 

Jag och Sarah, Halv 8 hos mig och Idol. Kan ej bli bättre.


Farväl till alla små äckliga söta frukt och bär bitar..

 

 


Idag har jag rostat müsli för ett år framåt. jihoo, aldrig mera pytte små färdiga müslipaket för 3-4 euro styck. Och nu är den precis som jag vill ha den, utan små äckliga söta frukt eller bär bitar. Vill ni ha müsli så kom till klostergatan!



Dunder stunder.

 

Idag har jag städat och tvättat hela dagen. Det hade Åbo tydligen bestämt sig för att fira med dunder raketer. Trodde inte att raketer kunde låta så högt att mitt hjärta fick rysningar. Inte okej Åbo.




Tjallamalla.






100% Camel.





Idag besökte tyg-Olle vår skola. Han är en gubbe som vandrar omkring med tusentals olika tyger som man får beställa. Han är från Sverige. Eftersom tygers utbud i Finland är lika stort som inhemska vildvuxna bananers, så kan ni förstå att beklädnads eleverna och lärarna svävar på moln så fort tyg-Olle är på besök. Jag tänkter inte ens förklara känslan när jag hittade ett sjukt vackert kamelullstyg. Och gissa om jag efter att ha rört vid tyget i två timmar var galen och beställde det till min vinterkollektion som jag skall göra i höst. Katsching. Jag menar vilken studerande gör en vinterkappa av kamelull? Så exclusivt att jag får rysningar av att bara se och känna på det. Det skall bli en egen variants camel coat av 100% kamelull. Sinnessjukt vackert. Kamelull är ju då inte skinnet av en kamel, det är ullen som kamelen faktist fäller av sig själv i stora tussar som man sen bevarar och väver till tyger. Totally harmless för kamelen alltså. Vår skola har en regel, vi måste använda naturliga material, aldrig mera 100% polyester eller liknande, usch. En bra regel tycker jag.
Och tyg-Olle är bäst!


Pappersmuggar och citymarket terapi på en onsdag.





Är man söndrig och nere skall man ta med en god vän och gå till citymarket och vandra omkring i några timmar. Vill man dessutom få skrattattacker skall man ta random konstiga grejer och lägga dem i random människors kundvagner. Fast det har vi inte gjort. Men vi byggde i alla fall en mega stor lampa av pappersmuggar. Eller Sarah byggde och jag klippte. Det skall vi fortsätta med imorgon kl 7.00. Vi är ju artistiska så vi har inga tidsbegränsnigar, i alla fall när det gäller våra kaffepauser i skolan. Supergreat!


Wendy Nichol.

 

 




Yoo hafff to goo noow.

Klockan är 08.19 och vi har just tagit oss hem från båten i Åboregn. Vår väckning ekar ännu i mitt huvud, : Yoo go to turku!? yoo haff to goo noow. med väldigt rysk brytning och silja galaxys vinjett i bakrgunden. Ligger nu på min egna säng och den har aldrig varit så skön som den är just nu. Fail att finska lektioner väntar i skolan om en timme. Jag vill ännu vara i Stockholm tillsammans med favoritmänniskor.





Tukholma.


Idag sticker jag och Anna iväg på vår årliga Stockholmsresa för att säga hej till vår kära Rebecca. Imorgon kommer vi att åka till Grönalund för att kolla Hoffmaestro och mer vet vi inte riktigt ännu. Har inte ens fixat biljett hem . Men kombinationen av Anna och Petronella på resande fot misslyckas ju aldrig! No Panic.



 

 


tusen röda och vita rosor.



I skolan har vi haft fullt upp redan från start. Just nu håller vi på producerar haute couture plagg till en visning på Aura Street Market den 18onde september. Alla plagg skall vara gjorda av ylle, inte som vi själv stickat, utan av återanvända tröjor som vi valkat för att få den struktur vi vill ha. Här kommer ett smakprov av det jag håller på med. Röda och vita rosor...


 

 


RSS 2.0