Flytta.


Imorgon kl 6 (alltså 7 i vår familj) blir det avfärd med mor,far och ett mega flyttlass till åbo. En fet säng, min orangea cykel, alla mina kläder, en mega TV, en liten tv och en massa skor är på väg. Jag tänker inte ha två Tvn men jag kunde inte bestämma mig för vilken jag ville ta så de tyckte att jag skulle ta med båda två för att testa vilken som passa bäst. Inga flatscreen tvn tyvärr, men helt fungerande. Den stora TVn är så stor ( å då menar jag int att skärmen e stor) att jag allvarligt funderar på att såga ett hål i väggen för baksidan så att den över huvudtaget skall rymmas hos mig.
Det blir högst troligen ett till besök vid Ikea på förmiddagen och klockan 1 kommer söta Oscar till Åbo så att jag ska få tillbringa min första helg i Åbo med den bästa människan i världen. Jag ser verkligen framemot en mysig hemma kväll med hemlagad mat och filmmys. Det är så länge sen nu.









Mardröm.


Lopptorg.

Idag har jag traskat runt på loppis i flera timmar helt ensam. Jag älskar lugnet man får av lopptorg, man är totalt i sin egna värld, full av små rosa blommiga porslins koppar och en massa annat ögongodis. Den här gången var jag speciellt ute efter fina små personliga saker att ha i min nya lägenhet för att få den att kännas hemtrevlig. Mina fynd blev:

Mega söta franska burkar för småsaker.



Finfin pannlapp, liknar såna jag redan har.

Nattlampa i samma färger som mina gardiner.

Ikväll blir det förhoppningsvis kaffe med sophia och den hemkomna Ia. Ser fram emot det jätte mycket.


O.

                                           Lycka är att vara behövd.




                                                                                                         Saknar dig.


prinsgroda.

Igår
Pröva sängar med Josefine
Köpte cykelkorg, bok och mat vid Citymarket
Lunchade med josefine på parkbänk vid CM parkeringen, mysigt
Diskuterade namn till josefines nya blogg, förslag: det, så, urringning, blickar
Gjorde stan med josefine
Hälsade på i radio x3ms tält på torget
Köpte en prydnads groda med prins krona till mitt nya badrum
Köpte billig romantisk komedi till kvällen
Spenderade kvällen med josefine och film
Somna tidigt i Tildes säng eftersom mitt "lilla hus" är ockuperat av tonåringar



Idag
Fysio
Gömma sig någonstans eftersom huset är fullt med tonårs flickor och pojkar. (cykeldag vid öjberget)
Det står 7 tonårs fordon på vår gård(vespor, lättviktare) Alla svarta. Så tuffa var inte vi.
Att göra:
Köpa säng
Köpa dammsugare
Cykla
Vatten jogga
Börja Packa och Fixa



morgon.

Förde just albin och hans två kompisar till skolan och nu känns det dumt att gå och sova igen när jag ändå är tvungen att vänja mig vid att vakna upp skoltid de 4 kommande åren. Så för att inte somna härmar jag sophia och fyller i detta:

what is your current obsession?
Oscar
what is your horoscope and do you relate?
Oxen. Jag har faktist ingen koll på hur en Oxe är? har aldrig riktigt varit intresserad av att läsa horoskop men säkert stämmer hälften och hälften inte.
what are you wearing today?
Nå, har bara skjutsat pojkarna till skolan så jag har Oscars stora wesc tröjja och mina grå mjukisbyxor.
what's for dinner?
Klockan är 10, så jag har ingen aning ännu?
what's your favorite decade, fashion wise?
om man tänker vad jag mest vill ha på mig nu så blir det ju 09.
what are your must haves for summer?
människor runt mig, sol och inge drama
what would you love to be able to afford?
En resa tillsammans med O i några veckor till ett varmt intressant land
what is your favorite piece of clothing from your own wardrobe?
min egna sydda "bröllops klänning" (ej brudklänning), svarta sköna tights och mjukiskläderna jag fick av O.
what is your dream job?
Ett omväxlande jobb där jag får använda händerna och en massa olika fina färger.
what is your favorite magazine?
Plaza kvinna och Elle, måste erkänna att jag gillar inrednings tidningen "lantliv" väldigt mycket också.
what do you consider a fashion faux pas?
när man matchar alltför mycket eller har för mycket detaljer (sophias ord, jag kunde inte säga det bättre)
describe your personal style?
Jag är väl ganska vanlig antar jag, jag försöker klä mig i en ganska personlig stil men modet är ju mode och de flesta tycker om samma sorts kläder samtidigt.
which beatle is your favorite?
Har aldrig varit beatles fan.
what are you proud of?
Att jag överlevt året som gått, Utan jobb, Utan skola, Utan bästa vänner och Utan pengar. Fastän allt berott på en enda sak som inte är mitt fel så har jag accepterat det och inte blivit helt tokig. Vissa har bara otur och till skillnad från förut har jag lärt mig att inte vara bitter utan svälja allt och hoppas på att allt en dag vänder och solen börjar skina hos mig också.


kantarellsoppa.

Kom just hem från respecta efter att ha fått ett skoinlägg utmätt för hogra benet som tydligen av någon konstig anledning har blivit 1,5 cm kortare efter min senaste operation. För att slippa opereras direkt för ett för kort ben så skall jag nu använda skoinlägg vilket kommer att begränsa mina skoalternativ betydligt. Inga sandaler, Inga klackar, inga lågskaftade skor, ingenting. Men så e de, å de e bara att svälja. 

Idag på väg hem från stan körde jag hela vägen till sundom bakom exakt den lastbil som körde över mig, han svängde tom. in till olycksplatsen. 

Jag känner mig riktigt trött idag, var uppe sent å kollade film och sen steg jag upp sju för att köra iväg till fysio. Nu har jag min lunchpaus för att sen dra vidare till nästa tid jag måste passa som är klockan 2.

Nam för kantarellsoppa.



långa farbrorn.



Oscar glömde att äta sin långa farbrorn glass som jag köpte till honom förra veckan, så nu har jag just smaskat i mig den efter en lång cykeltur i vackra sensommar sundom. Finns det någon godare glass än långa farbrorn? nepp. nam.

söndag.

Sitter just nu och för över alla OC säsong 4 avsnitt från sundom datorn till min dator för att slippa ladda ner dem själv så jag tänkte jag skulle skriva något smått medans jag väntar på det. Idag har det gått 1 och en halv dag sedan mitt samboförhållande till världens gulligaste upphörde. Han är tvungen att bo i Esbo medan jag är tvungen att bo i Åbo på grund av våra skolor. Lätt sku det ju vara om Finland endast hade en studiestad men tyvärr är det inte så. Det ska väl gå ändå. Bara två timmar med tåg och så är vi tillsammans. Men sorgligt är det ju ändå. Det finns ingen att somna brevid, ingen att vakna brevid och ingen att bara hänga med hemma nu mera.
Idag har varit en otroligt slö dag, har vaknat, ätit, suttit, ätit och nu sitter jag här. Och klockan är halv fem!.

Jag har funderat om det här bloggnamnet faktist passar mig. Idén fick jag dels från Miss dior chérie reklamen (antagligen den finaste reklam jag nånsin sett) dels från ett verk av grafittimålaren Banksy och dels från mitt favorit ordspråk "Ingen kan vara nere med en ballong"



Nu drar jag ut på cykletur. Så underbart väder!

hej.

Hur skall första inlägget vara? typ hej. Tänker skriva för mina nära och kära så att alla hänger med i svängarna, nu när mitt liv kommer att ändras totalt från vad det varit . Att skriva texter är nästan min största svaghet men jag skall försöka mitt bästa och jag hoppas de som är intresserade av att läsa ändå förstår mig. Jag antar att mitt första inlägg inte behöver vara mera invecklat än så. All annan info om allt lär väl komma upp så småningom. Less is more. P
                                    

RSS 2.0