livet på tenholantie.



Tydligen finns det en lag i Finland som säger att alla kirurger måste vara elaka mot sina patienter. Man får inte fråga, inte diskutera, inte önska osv. De gör sitt, på sitt sätt och ingen ska ifrågasätta. Idag kom min sköterska in och frågade MIG hur jag ska ta hand om det opererade området i fortsättningen så att hon skulle kunna skriva skötselråd till mig. Logiskt alltså. Finskan orkar jag inte ens gå in på, min taktik är att alltid svara att jag inte har ont för då behöver jag inte förklara var och hur det gör ont på finska. Nu vill jag hem. Nu ska jag hem.



australien





livet på tenholantie.


Idag har jag gått med kryckor för första gången! yihoo, äntligen får jag besöka toaletten själv. Min mamma har hämtat super flashiga kryckor till mig från vasa så jag syns nog säkert när jag vandrar omkring i åbo sen. Vem designar klarblåa kryckor med knallgula detaljer? Kan man inte bara göra dem helsvarta, man vill ju inte precis synas när man hoppar omkring på kryckor. Nåja de har i alla fall spikar nere så att jag inte halkar när jag går nerför kaskisbacken och så att jag har ett vapen ifall någon försöker bråka med mig. Idag slipper min snarkande rumskompis hem, vilket betyder att jag kommer att ha ett helt eget rum! Både hon och jag är lika glada över att hon ska få åka hem, det är ju bra! Idag får jag förshoppningsvis besök av Sarah och av Josefine. När jag vaknade från operationen hade jag förlorat känseln i munnen, på halva tunga och läppen, vilket aldrig har hänt förut. Mamma sa att jag kanske hade sagt något elakt i sömnen så att någon slagit mig men det har jag svårt att tro efetrsom jag alltid är snäll. Men det har i alla fall inte försvunnit ännu och det är lite svårt att äta med det. Jag funderar kanske berätta det till någon men hur säger man sånt på finska? Ursäkta att det igen kommer en webcam bild på sjukhus petronella, men det finns inte så mycket annat här värt att se. Men ser ni, jag har en ny färg på mina kläder idag! wohoo.

 

 


livet på tenholantie.



Hej hopp. Igår blev jag opererad och trodde att jag skulle slippa hem imorse men nej nej. Jag måste hållas i sängen enda tills början av veckan, är det då måndag eller tisdag? Så nu ligger jag här fortfarande, men som tur fick jag låna min pappas dator när han och mamma for tilbaka till vasa så jag har i alla fall en vän med mig här. Precis som varje gång har jag fått turen att dela rum med en super högt snarkande tant som lägger radion högt på suomipop tidigt på morgonen så att jag får lyssna till det hela dagen. Härligt. Jag fick just min middag serverad som ni ser på bilden. Kan man annat än älska sjukhusmat? Fundera inte ens över vad som finns i soppan.
Men yoghurten var god. Och vattnet.




Finaste och gladaste flickan i världen. jo. Sjukhusliv är inget jag rekommenderar. Men de som finns i Helsingfors, kom gärna och hälsa på! Jag kan bjuda på choklad och vatten!


let's go, get lost, get lost in music.




Idag har vi fått en ny leksak till vår lägenhet, eller sarah har fått men jag får också leka ibland. Vi har fått ett förtjusande vitt piano. Efter att vi tre stycken, Jag, Sarah och Sarah har kånkat hem det, har vi nu öppnat paketet och Sarah sitter och spelar och sjunger. Jag och Sarah B skulle försöka dricka kaffe men istället börja vi gråta av musiken. Jag trodde aldrig att jag skulle börja gråta av en disney låt, men det vet jag nu att jag kan. Ljuvligt att få bara sitta på soffan hela kvällarna och lyssna till live musik, och otroligt vacker sådan dessutom.


Doing what you like is freedom, liking what you do is happiness.

 

 

 

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

Jag såg filmen Pearl Harbor för första gången och efter det var vi alla förälskade i Josh Hartnett. Den här tiden var också kompisarna det allra viktigaste i mitt liv, vi spenderade så mycket tid vi bara kunde tillsammans. Massor pyjamaspartyn!


2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Jag reste med Anna till Stockholm, hängde med Peter Jihde och längtade fruktansvärt mycket efter våren och solsken.


3) FEM SNACKS DU GILLAR

choklad, popcorn, knäckebröd, satsumas och cola-apelsin grandi


4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

Jag är sämst på låttexter. Men typ alla hot hot heat Make up the Breakdown låtar. Bara för att de låtarna var min tystnad i högstadiet.


5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:

Resa, skicka rosor anonymt till alla jag tycker om och ser upp till, bjuda Sarah B med på en loppisrunda runt hela Finland och Sverige, köpa en ny cykel, spara


6) FEM DÅLIGA VANOR

Har svårt att få i mig en ordentlig frukost, har svårt att säga nej, det kan ta timmar för mig att välja kläder till någon tillställning, börjar enligt Elina puta med läpparna när jag försvinner i mina tankar, viftar alltid på tårna eller hela foten när jag sitter stilla:)


7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

läsa en bra bok, gå ensam på promenader med bra musik i öronen, måla, gå omkring på mega stora loppisar eller antikaffärer, studera


8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:

Jag tycker att klackar kan vara hur snyggt som helst till såna som har ben för dem, men mina ben klarar inte av det. Klargula kläder skulle jag aldrig använda. Tight läder känns inte heller som min grej. Löshår eller peruk. Ormskinnsmönstrat.


9) FEM FAVORITLEKSAKER:

Porslinsdockor som min mormor tillverkade var favoriten, fammos lego, min babyborndocka som hette sebastian (namngiven efter en kompis i lågstadiet, tihi), min kusin Emmas leksaker, färger, kritor och allt möjligt sånt.


10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN:

Alla som läser detta.

 

 


Modeshow2011.


Här är två plagg som jag sytt upp ur min kollektion under hösten. De kommer att visas på en modeshow (modeshow2011) i Helsingofrs den 28onde Januari. Tyvärr kommer jag just precis den dagen ligga på operationsbordet men ifall någon annan är intresserad så vet ni!

 

 

Tack hej

 

 

 


Tandpetshållare och kaffeservis.


I lördags tog jag och sarohrna bussen till länsikeskus där jag fyndade lite loppis prylar och annat fint. Mitt bästa fynd var absolut denna tandpetshållare. Sjukt söt.




och sen hittade jag också en super söt kaffeservis på 6 koppar med tillhörande fat för ynka 3,30 euro. Jag har redan te muggar i denna serie så gissa om jag blev lycklig. Färgen är väldigt djup blodröd och passar perfekt bland alla mina andra grejer.
Nu vill jag bjuda på kaffe.




Vet int varför färgerna blev så fel. dumma mac. Men tänk blod röd, int så där mesig röd.



Don't feel sad. Go outside and smell something nice.


 

Blev nyfiken när Sabina hade gjort personlighetstest så jag måste också göra det för att få reda på vem jag är.


Din personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.


Det är kul, för precis alla yrken jag nånsin funderat över finns med i listan. Hemmafru, Yes!

 

 


Hundratals supersnabba metrotåg.





Igår var jag med om en otroligt underlig grej. Jag kände hur det kändes att somna, alltså vad som hände när min hjärna slutade tänka. Jag brukar annars alltid bara plötsligt vakna utan att komma ihåg att jag somnat. Men igår, då kände jag känslan av att somna.

Det kändes som att mitt huvud var fullt av hundratals supersnabba metrotåg fyllda av olika tankar, känslor eller händelser. Tex ett tåg med all min ångest eller ett tåg med en speciell händelse som jag tänker mycket på.

En efter en sköts de här tågen iväg med raketfart vilket ledde till att tågets innehöll försvann ur min hjärna. Jag fick alltså mindre och mindre saker att tänka på. Och eftersom "startstationen" för tågen, alltså min hjärna, tömdes mer och mer blev jag dåsigare och dåsigare och till sist somnade jag.

Den här historien låter aningen flummig men det kändes så skönt att äntligen känna känslan. Nu vet jag hur det känns att somna. Nu längtar jag tills den 28onde januari när jag skall på en till operation och får sövas ner. Jag brukar klara av att räkna till 10 lätt, men nu skall jag också klara av att se ifall tågen också finns när man blir nersövd eller om sömnmedlet spränger dem.

Jag vill ha våren.


sambotårta och fest.



Igår kom jag hem från den långa resan och överraskades av den finaste tårtan jag sett, gjord av min nyblivna sambo Sarah. Idag ska vi på fest till Monkey. Min dator är på service så det blir inte mycket bloggande på länge, men jag har ju ett annat liv också så. Nu ska jag mumsa i mig lite tårta sen ses vi på Monkey!

 

 


RSS 2.0